Gjør som FN – skap et effektivt sosialt nettverk!

Vi kjenner FN som den organisasjonen som skal forene alle verdens land og få dem til å samarbeide. Men United Nations er også United Connections. De har nemlig laget et eget sosialt nettverk for å dele kompetanse, idéer og arbeidsoppgaver på tvers av alle landegrenser og kulturer.

Vil du vite mer om FN’s løsning? Klikk her for å booke en demo!

Studier har vist at medarbeidere bruker opptil 25 % av sin tid til å lete etter informasjon de behøver for å utføre jobben sin. I FN sendes det over 1,5 millioner e-poster hver eneste dag. Hele 60 % av disse blir umiddelbart slettet, aldri åpnet eller aldri besvart, noe som betyr at e-post har mindre verdi enn tidligere for organisasjonen og faktisk forsinker deres arbeidsprosesser.

I tillegg har de lagret dokumenter på delte hard-disker hvor det befinner seg talløse versjoner av gamle utdaterte datafiler som dessuten ikke er tilgjengelig utenfra for medarbeidere på oppdrag ute i verden. For å lette på dette har mange medarbeidere tatt med seg viktige datafiler på USB-pinner med alle de risikoer dette medfører. Filer kan lett bli overskrevet, minne-pinner blir lett utsatt for virus og også mistes med fare for at konfidensiell informasjon kommer i feil hender.

Se FN’s egen video!

Alle disse utfordringene har gjort at FN nå har valgt å opprette et driftssikkert og trygt sosialt nettverk for sine medarbeidere. Dette nettverket har de valgt å kalle Unite Connections. Det er bygget på IBM Connections og inneholder en rekke funksjoner som du ser på bildet nedenfor.

  • Profiles inneholder den enkelte medarbeiderens profesjonelle bakgrunn og kontaktinformasjon. Det gjør det lettere å finne eksperthjelp rundt i den store organisasjonen.
  • Status Updates (mikro-blogging ala Twitter) gjør det raskt og enkelt å dele korte oppdateringer om status.
  • Communities brukes til å jobbe sammen i prosjekter, for team eller fagområder.
  • File Sharing er en moderne løsning for å dele og administrere dokumenter, Det inkluderer versjonskontroll, restore, kommentarer og deling. I stedet for å sende dokumenter med e-post er dokumentet hele tiden lagret på ett sted, men ved å gi tilgang til dokumentet kan flere redigere det samtidig og kommentere innholdet slik at det er delt med alle som har fått tilgang, også eksterne.
  • Activities er web-basert oppgave-styring der alle som er deltakere i et prosjekt kan oppdatare status, legge inn spørsmål og kommentarer – og holde oversikt over fremdriften.
  • I tillegg kan man dele bokmerker, hendelser, bilder og annet innhold med hverandre – både internt og eksternt

Connections er tett integrert med andre arbeidsverktøy og applikasjoner man benytter i organisasjonen, som e-post, desktop og MS Office. Man kan få tilgang til systemet uansett hvor man befinner seg og med de enheter man har tilgjengelig: nettleser, mobil enhet, på kontoret, hjemme eller ute i felt. En mobil applikasjon er tilgjengelig gratis både for Apple og Android slik at FN-medarbeidere kan ha tilgang uansett hvor de befinner seg i verden.Kategorier:Nyhet, Produktivitet, Social

Stikkord:,

%d bloggere like this: