Suksess i salg handler om struktur, kontroll og masse aktiviteter!

Å oppnå suksess i jobben handler om å ha struktur, overblikk, tydelige mål, prioriteringer og ikke minst – å utføre aktiviteter. Det er nettopp dette det handler om i salgsarbeide også. Struktur, kontroll og fremdrift.

Selv bruker jeg Pipeliner CRM i mitt salgsarbeide og har tilpasset løsningen til min egen måte å jobbe på. Mine salgsprosesser er forskjellige avhengig av om det er software-lisenser jeg skal selge, eller foredrag og timebaserte konsulenttjenester.

PRØV PIPELINER CRM GRATIS

Her ser du et eksempel på hvordan du jobber med salgsaktivitetende dine i Pipeliner CRM. Husk at det er ikke planene dine som skaper resulatene, men at du utfører aktivitetene som ligger i planene dine.

Jeg har brukt mange CRM-løsninger i løpet av mine over 30 år i yrkeslivet. Noen av dem har vært OK – ihvertfall den gang da. Andre CRM-systemer har jeg funnet så tungvindte og nytteløse at de mer eller mindre demotiverte meg og stjal fra meg den tiden jeg skulle brukt på å være i kundekontakt.

Den løsningen jeg nå har funnet frem til er den aller beste løsningen jeg noensinne har sett. Ihvertfall for meg som har en utstrakt bruk av sosiale verktøy i mitt salgs-arbeide. Jeg er nemlig av den oppfatning at man skal gjøre grundig research på de potensielle kundene og følge dem aktivt i sosiale medier og i nyhetsmediene.

Pipeliner CRM overvåker dine eksisterende og potensielle kunder til enhver tid slik at du hele tiden er oppdater på kundens situasjon og derved kan føre en fornuftig samtale med kunden og vise at du faktisk forstår ham. Se hvor enkelt det er:

 

 

En annen god ting ved Pipeliner CRM er hvordan du kartlegger kundens organisasjon for å finne ut hvem som har innflytelse på kjøpsbeslutingene, hvem som sitter på pengesekken og budsjettet, hvem som er motstandere til den løsning du forsøker å selge kunden osv. Dette gir en utrolig god struktur og et overblikk som er nyttig når du driver det vi kaller Solution Selling og Social Selling. Da jeg en gang for mange år siden lærte Solution Selling gjorde vi disse øvelsene manuelt og kartla beslutningskjeden hos kundene. Vi laget såkalte Pain Chain Maps for å vise kunden hvordan problemene han hadde forplantet seg videre gjennom flere ledd i organisasjonen.

Her ser du et eksempel på hvordan man jobber med dette i Pipeliner CRM:Kategorier:CRM, Produktivitet

Stikkord:,

%d bloggere like this: