Salgsprosesser skal være enkle og effektive!

De fleste av dagens CRM-løsninger virker mot sin hensikt. De er kjedelige og tungvindte oppramsinger av kunder og aktiviteter som ikke bidrar til å inspirere selgeren og drive salgsprosessen fremover.

Enkelte av disse tradisjonelle CRM-løsningene er så demotiverende på selgerne fordi de inneholder for mange søk, klikk, tasting og endeløse registreringer at det stjeler tid som kunne vært brukt til aktiv kundekontakt!

Ofte blir slike gammelmodige CRM-løsninger sett på som mer til plunder og heft enn til inspirasjon og arbeidsglede. Og er det noen som tar drepen på en selgers motivasjon så er det byråkrati og dårlig hjelpemidler.

Se på illustrasjonen nedenfor. Den sier mye om hva som engasjerer eller demotiverer en medarbeider. Ikke minst gjelder dette selgere.

98 % av de ansatte sier at godt og effektiv arbeidsverktøy inspirerer dem til engasjement i jobben, mens hele 70 % sier at mangel på gode arbeidsverktøy gjør dem mindre eller helt uengasjerte.

Snakker vi her om selgere og løsninger for kunde- og salgs-oppfølging så er dette ganske interessant. Hva vil ikke forskjellen mellom en topp engasjert og en umotivert selger utgjøre i kroner og øre i din bedrift? Enormt!

Se også på de andre tallene i illustrasjonen. Hvor viktig er det ikke at den enkelte selger blir sett og fulgt opp av sjefen sin? Tenk så over hvordan dette gjøres i din bedrift i dag. Sitter selger og salgssjef og gjennomgår lange regneark for å se hvordan situasjonen er? Og hvor ofte gjør man det? En gang i kvartalet, i måneden, i uka? Er det godt nok?

I dagens tøffe konkurranse med nedgangstider over hele fjøla er det kjempeviktig å ha sekundanter. Akkurat som i skøyteløp må man ta rundetider. Men ikke bare ved hver passering. Nå gjelder det å ha sekundering i sanntid. Og med enkle grafer, ikke gørrkjedelige tabeller.

Salgsoppfølging skal være gøy, både for salgssjef og selgere. CRM skal være visuell, enkel og lede selgeren gjennom salgsprosessen på en måte som sikrer at man til slutt får ordren.

CRM skal være slik at den skal kunne skreddersys til din salgsmodell slik du vil ha det. Ikke en firkantet salgsmodell som tres nedover hodet på deg og som du må tilpasse deg.

Moderne CRM skal dessuten hjelpe deg med informasjon om kunden din og om kundekontaktene dine. Løsningen skal overvåke alle relevante sosiale medier både når det gjelder kundens bedriftsnyheter og kontaktpersoner.

Moderne CRM skal også gi deg selskapsinformasjon og finiansielle opplysninger som kredittverdighet og regnskap hos kundene dine – uten at du må oppsøke en drøss andre kilder. Alt skal serveres for deg i kundekortet ditt.

Det er av alle disse grunnene jeg vil at du skal se videoen nedenfor og sammenligner det du ser med det CRM-systemet du har i dag. Er det ikke på tide å bytte til noe mer effektivt?

Og om du har lyst til å teste løsningen gratis i 30 dager sammen med fire av selgerne dine skal du registrere deg på denne linken. Da vil jeg gi deg en gratis time med veiledning i det du setter i gang!

Kjør video!Kategorier:CRM, Produktivitet

Stikkord:,

%d bloggere like this: