Flytt til nettskyen og spar penger i bøttevis!

Er du en av dem som fremdeles er i tvil om du skal flytte dine IT-løsninger til nettskyen eller ikke? Du bør snart begynne å bestemme deg dersom du ønsker å stoppe strømmen av penger som renner ut av IT-budsjettet ditt.

Mange sier at deres nåværende infrastruktur og IT-løsninger er for komplekse og spesialtilpassede deres behov til at man uten videre kan flytte det ut i nettskyen.

Men nettopp det komplekse og spesialtilpassede er det som gjør dagens IT-løsninger kostbare både i utvikling, implementering, drift og vedlikehold.

Kanskje er det på tide å innse at ens egen bedrift kanskje ikke er så veldig spesiell? At man kanskje kan benytte enklere og mer standardiserte løsninger som krever mindre vedlikehold og har lavere og mer forutsigbare driftskostnader?

Enkelte bedrifter som har gjort dette mener de har redusert omkostningene sine med opptil 30 – 35 %. Og dette kan for mange bedrifter være et spørsmål om et være eller ikke være rent økonomisk.

Selv benytter jeg nettsky-baserte løsninger til alle IT-behov i min lille bedrift og sparer utrolig mye penger på dette. Jeg har både regnskap og fakturering i skyen, kontorstøttesystem, intranett, ekstranett, websider, CRM – alt! Og det betyr at jeg kan glemme alle oppgraderinger, vedlikehold, drift eller behov for servere og datarom.

Med andre ord kan jeg konsentrere meg om hovedoppgaven – å drive med de aktiviteten som generer omsetning for bedriften. Fokus på det viktigste.

Hva med sikkerheten, spør du kanskje? Hva med personvern? Hva med økonomisk informasjon? Hva med bedriftshemmeligheter?

Vel, de løsninger jeg benytter er krypterte og leverandørene mine innehar alle de sertifikater og garantier som er nødvendige. Alle mine data tilhører meg. F.eks. ligger mitt kontorstøtte/intranett/ekstranett i IBM Connections Cloud på et av IBM’s europeiske datasentere og ligger derfor innenfor EU-regelverket som også Norge er tilsluttet via EØS-avtalen.

Og økononomiske data ligger hos Visma og Nordea. Hvis ikke disse nettskyløsningene er sikre, ja, da vet ikke jeg. Selv de største og mest sårbare bedrifter stoler på nettbanken som jo også er en nettskyløsning.

Jeg tror det er på tide å innse at egne datarom begynner å bli utdaterte som løsning og at nettskybaserte løsninger kommer til å overta mye raskere enn mange tror.

Kanskje på tide å tenke nytt?

Ta kontakt om du ønsker å vite mer om f.eks. IBM Connections Cloud eller Pipeliner CRM som er de nettskyløsningene jeg har spesialisert meg på.Kategorier:Cloud, Nyhet

%d bloggere like this: