Ny vår for «Lotus Notes»

– He is dead, but he won’t lie down, heter det i en gammel sang. Og sannelig gjelder ikke det gode, gamle Lotus Notes også. Nå får den gamle e-post-klienten nytt liv som i hvert fall skal vare frem til 2025!

IBM har bestemt seg for å puste nytt liv i den tidligere så populære e-post-løsningen som baserte seg på en Domino-server og en Notes-klient. Disse to produktene var i mange år markedsledere verden over, men stagnerte etter mange års suksess fordi klienten ble for tung og krevende.

Det mange glemte var at Domino og Notes ikke bare var en e-post-løsning, men en hybrid som også kjørte applikasjoner og var like stabil og driftssikker som selveste Dovrefjell. En Domino-server bare gikk og gikk og gikk og gikk…

Fremdeles finnes det tusenvis av Domino-servere som tikker og går verden over – også i Norge. Kanskje kjører de ikke e-post, men forretningskritiske applikasjoner som bedriften ikke klarer seg uten.

Nå puster man altså nytt liv i komboen Domino/Notes for å tilpasse denne IBM’s «cash cow» til den nye tid. Man moderniserer, oppgraderer, skifter ut noen teknologier med nye som har kommet til, man åpner opp mot omverdenen og de nye måtene å jobbe på.

Utviklingen er satt ut av huset og nærmere det miljøet av entusiaster og utviklere som alltid har dannet miljøet rundt denne teknologien. Planleggingen av videreutviklingen skjør i full åpenhet og i nært samarbeide med kunder, partnere og alle entusiastene i det mangeårige «gule» Lotus-miljøet.

Det foreligger allerede et veikart som peker helt frem til 2025 og nye oppdaterte versjoner av Domino og Notes – versjon 10.0 – kommer allerede i løpet av 2018.

Teamet bak utviklingen av «nye Notes» holder med jevne mellomrom åpne webinarer der de diskuterer idéer og muligheter. Disse webinarene og diskusjonene er åpne for alle som vil delta.

Her er noen slides fra siste webinar:

Skjermbilde 2018-03-12 kl. 09.16.38Skjermbilde 2018-03-12 kl. 09.17.00Skjermbilde 2018-03-12 kl. 09.17.12Skjermbilde 2018-03-12 kl. 09.17.34Skjermbilde 2018-03-12 kl. 09.17.50Skjermbilde 2018-03-12 kl. 09.18.02

 Kategorier:Nyhet

%d bloggere like this: