Visste du at Evernote oppstod allerede i februar 2000?

Du har sikkert hørt om, brukt eller bruker Evernote. Kanskje har du nettopp oppdaget dette smarte verktøyet for notater, lagring av informasjon og samarbeide. Kanskje vurderer du å bytte fra Microsofts One Note som ser ut til å ha en usikker fremtid i følge nyheter fra Microsoft?

Men visste du egentlig at Evernote faktisk har feiret sin 18 års bursdag? Oppfinneren av denne smarte løsningen, Stepan Pachikov, registrerte domenet Evernote.com allerede i februar 2000. Han var inspirert av Apple’s Newton håndholdte minidatamaskin. Han likte spesielt hvordan man kunne scrolle fem og tilbake i notatene på Newton, som om de var en rull med papir.

I 2002 kom Evernote skikkelig i gang som selskap da Pachikov ansatte sin første medarbeider, dataingeniøren Eduard Talnykin. Sammen utviklet de en prototype på Windows, basert på den samme tankegangen om en «evig lang papirrull».

Evernote-as-it-appeared-in-2004

Slik så Evernote ut på Windows-plattformen i 2004. I dag er dette helt anderlendes med helt nytt grensesnitt og tilgjengelig på alle mulige enheter.

I 2003 kom Microsoft’s OneNote som en del av Office og var mer eller mindre bare en litt spesialisert tekstbehandler.

Pachikov forstod raskt at man ikke bare trengte en digital notatblokk, som mange fremdeles tror Evernote kun dreier seg om, men et sted der man kunne lagre og gjenfinne all mulig informasjon som f.eks. datafiler, utklipp fra internett, lydopptak, tegninger og hva man måtte ønske.

I dag kan man benytte Evernote på alle mulige plattformer og enheter, i tillegg til direkte på web. Alle data kan synkroniseres mellom enhetene om man ønsker å ha dem tilgjengelige lokalt.

Selv benytter jeg min Evernote Business på min iMac, min MacBook Air, iPad Pro og min iPhone.

For ikke lenge siden kom Evernote med masse ny funksjonalitet, sist ute er Evernote Spaces som kom tidligere i år. Med denne funksjonen nærmer man seg funksjonalitet man ellers bare finner i løsninger som Microsoft Sharepoint og IBM Connections, men bare så utrolig mye enklere å bruke og administrere enn disse.

Ønsker du ett sted å samle alle data, ett sted å samhandle med dine kolleger eller eksterne partnere, ett sted der du kan samle alt enten det er i jobbsammenheng eller privat – ja, da anbefaler jeg å ta en titt på Evernote.

Som Evernote Certified Consultant kan jeg tilby deg en gratis prøveperiode av Evernote Business. Det får du ved å klikke på denne linken og registrere deg.

Om du vil høre mer om hvordan du eller din bedrift kan dra nytte av Evernote er det bare å ta kontakt med meg på arne@brainworker.no eller +47 41535313.Kategorier:Nyhet

%d bloggere like this: