IBM kjøper Red Hat for 35 milliarder dollar!

Tidligere i år inngikk IBM og Red Hat et strategisk samarbeide om nettskyen. Mange, blant annet ZDNet spådde allerede i 2009 at et oppkjøp av Red Hat fra IBM’s side ville være uungåelig.

Nå er oppkjøpet et faktum og kjøpesummen er hele 35 milliarder dollar – over 292 milliarder norske kroner! Nyheten ble publisert søndag kveld.

Red Hat, som er en programvareutvikler basert på open source vil etter oppkjøpet bli en del av IBM’s Hybrid Cloud divisjon og Red Hat’s CEO, Jim Whitehurst, vi gå inn i IBM’s toppledelse og vil rapportere direkte til toppsjefen i IBM, Ginni Rometty.

IBM har  flere år investert stort i open source og vært en forkjemper for dette. Mange vil sikkert huske kampen om standarder for dokumentformater da IBM engasjerte seg sterkt på Open Doc siden. Undertegnede var da selv engasjert på IBM’s team for åpne dokumentstandarder i Norge.

IBM har rapportert at deres omsetning innen nettsky-løsninger ikke har vært som forventet den siste tiden. Man forventer at oppkjøpet av RedHat vil gi selskapet et kraftig dytt fremover i kampen om markedet for infrastruktur i nettskyen. Deres største konkurrenter på dette markedet er Amazon og Microsoft.

 

 

 Kategorier:Nyhet, RedHat

%d bloggere like this: