Jeg har dummet meg ut. Beklager!

Av og til går det litt for fort i svingene. Så fort at alt blir feil når fingrene løper raskere rundt på tastaturet enn hjernen klarer å følge med. Derfor er det nå på tide å rette opp fadesen og be mine følgere på sosiale medier om unnskyldning.

I en rekke tweets og innslag på diverse sosiale medier har jeg skrytt av at applikasjons-serveren Domino har en TCO på 320 %. Til og med prosenten var feil. Den skulle være 302 så alt ble jo helt feil. Da ville den jo vært den aller dyreste applikasjons-serveren man kan finn på å ha i sitt eie. TCO betyr Total Cost of Ownership. Så da ville det vært svindyrt å eie en Domino-server, mens det er det helt motsatte!

Det jeg mente var selvfølgelig betegnelsen TEI (Total Economic Impact). Målet med denne modellen for å regne ut gevinst/kostnad er å ta med alle faktorer ved en investering – ikke bare anskaffelse og driftskostnad.

TEI-rammeverker omfatter alle faktorene som bør være med i beregningen når man skal beslutte seg for en investering. Den omfatter Fordeler, Kostnader, Fleksibilitet og Risiko.

Forrester har gjort en analyse av TEI for Domino og har kommet frem til at dette er den kanskje aller mest økonomiske applikasjons-serveren man kan eie dersom man tar alle økonomiske og andre faktorer med i beregningen.

Last ned denne PDF-en så får du beskrevet både beregningsmetoden og resultatet av undersøkelsen!Kategorier:Nyhet

%d bloggere like this: