NCUG er en suksess!

Suksess! Det er det eneste ordet som kan beskrive det jeg har opplevd de to siste dagene i Stockholm. LSBG aka ISBG (Lotus Bruker Gruppe aka IBM Software Brukergruppe) er ikke lenger et norsk fenomen. Den dyktige gjengen bak denne brukergruppen for dem som interesserer seg for digital samhandling har klart det veldig få trodde – å bli et nordisk fenomen.

Med Hogne B. Pettersen og hans utrolig innsatsvillige gjeng av entusiaster har lykkes å endre ISBG til å bli en Nordisk konferanse/interessegruppe som samler ikke bare kapasiteter fra de nordiske landene, men også resten av verden.

Ja, de har til og med klart å skifte navn bare minutter før de satte i gang sitt «vårseminar» – nå heter de NCUG – Nordic Collaboration User Group.

Bøttevis med spennende og interessante foredrag og demonstrasjoner fra dyktige folk fra hele verden verden. De hadde til og med klart å få med seg toppledere både fra IBM og HCL i USA. Av de nordiske landene var det bare Island som ikke hadde noen deltakere, men som Hogne sa: – Det jobber vi med til neste gang.

Som kjent skal HCL etter planen undertegne avtale med IBM i slutten av denne måneden om å overta en rekke produkter og løsninger fra Big Blue som i fremtiden vil bevege seg bort fra sluttbrukermarkedet og tilbake til datarommene med infrastruktur og mellom-vare. Det ryktes også at med denne enorme transaksjonen vil IBM kunne finansiere oppkjøpet av RedHat.

Nok om det: Det er utrolig spennende å høre de fremoverlente HCL-folkene snakke om hva de vil med IBM-produktene de har overtatt. Det er til å tro på for de er utrolig aktive og opptatt av å ikke bare snakke om ting, men å gjøre dem. De går langt utenpå det som jeg i min tid i IBM ble innpodet med: Sense of Urgency and Passion for Business.

Skjermbilde 2019-06-12 kl. 14.29.31

Richard Jefts er sjef for HCL’s satsning på programvareløsninger for digital samhandling. Han er fremoverlent som få og skape en dirrende entusiasme hos tilhørerne.

Det går med hurtigtogsfart når HCL utvikler sine teknologiske løsninger og fortsetter utviklingen og moderniseringen av Domino, Notes, Sametime og Connections. Hver gang de har lovet en ny oppdatering har de levert, ikke bare på lovet dato, men på minuttet.

Derfor ser jeg frem til at blekket skal tørke på kontrakten mellom IBM og HCL senere denne måneden. De har nemlig lovet en gigantisk oppgradering og modernisering av Connections i fjerde kvartal. Versjon 7.0 vil gi Connections en kraftig boost i markedet for digital samhandling, lover de.

Og jeg tror dem når jeg ved å sette sammen små bruddstykker av informasjon og leser med falkeblikk mellom linjene. De kommer til å åpne plattformen i langt større grad mot omverdenen. De har allerede tatt de første skrittene mot å åpne for deling av filer med folk utenfor organisasjonen. De nikker og smiler lurt når det kommer spørsmål og forslag fra salen – de snakker bare med kroppsspråk fordi de ikke får lov til å si noe før kontrakten er signert og blekket er tørt.

Mitt eget selskap, Brainworker, er allerede en HCL-partner. Min egen status som IBM Champion vil snart også få statusen HCL Master, noe som gir oss tilgang direkte inn i HCL’s utviklingsmiljø når vi trenger det.

Og jeg gleder meg til neste NCUG-konferanse som til neste år skal holdes i København. Meningen er at disse konferansene skal bevege seg mellom de Nordiske hovedstedene i tiden fremover.

Ingen i dette miljøet snakker lenger og fortiden. Alle snakker med stor entusiasme og ser fremover. Dette er spennende, utrolig spennende. De som tidligere har dømt disse løsningene nord og ned vil få seg en nesestyver.

Som en HCL-er sa til meg: – Vi skal ut og hente helt nye kunder!

Det er som om jeg skulle sagt det selv…Kategorier:Nyhet

1 svar

  1. Helt enig, Arne. Halleluja!!

    Liker

%d bloggere like this: