Det går mot spennende dager i München

Social Connections heter en verdensomspennende konferanse som hvert år holdes på et nytt sted i verden. Nå nærmer det seg tre svært aktive og interessante dager i München.

Konferansen handler om samhandling og kompetansedeling mellom medarbeidere i bedrifter og organisasjoner. En rekke store og små bedrifter rundt om i verden har begynt å se store effekter av å åpne den interne dialogen og samhandlingen internt i sine organisasjoner, men også i samarbeidet med partnere utenfor bedriftens vegger.

McKinsey gjorde for noen år tilbake en undersøkelse blant over tusen internasjonale bedrifter som hadde åpnet sine interne nettverk for å stimulere samhandlingen internt. Undersøkelsen viste at bedriftene i gjennomsnitt økte produktiviteten med cirka 25 prosent!

Det man gjør er å rive veggene mellom profesjoner, avdelinger, geografiske og kulturelle plasseringer i organisasjonen. Man åpner for kunnskapsdeling og engasjement ved å dele dokumenter, diskusjoner og dialoger på tvers av fag og interesse. Det er ikke lenger «need to know», men «smart to know» som gjelder.

Ved å fjerne de vanntette skottene internt i bedriften åpner man for dialoger og samarbeide internt, basert på filosofien og erfaringe om at å dele kunnskap gjør alle smartere.

Med andre ord er dette konferansen som passer for ledere og eiere av bedrifter som ønsker å øke kunnskapen blant medarbeiderne, som ønsker å øke engasjementet hos de ansatte og derved produktiviteten. Det er konferansen for eiere og ledere med visjoner og evne til nyskaping, det er konferansen for ledere som driver med personal- og kunnskapsutvikling.

Jeg gleder meg som et barn til denne konferansen som jeg har deltatt ved flere ganger tidligere. Her treffer jeg de skarpeste hjernene, de beste konsulentene og rådgiverne og de kjente bedriftene som har skapt utrolige resultater med å åpne opp organisasjonen og gjøre den mer dynamisk og lærende.

Det som kjennetegner disse bedriftene er at de hovedsakelig har støttet seg på en åpen digital plattform som opprinnelig var utviklet av IBM, men som nå er overtatt av det indiske programvare-selskapet HCL. De har fortsatt utviklingen av disse løsningene i rakettfart og under konferansen skal de lansere sin helt nye versjon under navnet HCL Connections.

Det blir spennende å se hva HCL presenterer. Fordi jeg både er en autorisert HCL Business Partner og en HCL Master (en utmerkelse jeg har fått fra HCL) har jeg allerede fått innsikt i en del av det som vil komme. I flere interne presentasjoner har jeg sett både nye strategier, funksjoner og ikke minst nye design-elementer, men dette blir første gangen jeg får se helheten.

Så følg med på denne bloggen. Jeg kommer til å blogge hver kveld fra konferansen som starter mandag om en uke!Kategorier:Nyhet

%d bloggere like this: