Personlig effektivitet

Før i tiden het det Time Management. Å styre tiden sin. Men det var i gamle dager. Nå forstår de fleste at man slett ikke kan gjøre noe med tiden. Tid er verdens mest demokratiske ressurs. Alle får 24 timer per døgn til disposisjon. Men det er ikke tiden du skal disponere, men de aktivitetene du fyller tiden din med. Det handler om å få tingene gjort – Get Things Done!

Vi er alle bare mennesker og klarer ikke alltid å skille det viktige fra det mindre viktige. Enda mindre å skille det viktige fra det som haster. For er det ikke ofte slik at vi har bunker av oppgaver som det haster å få gjort? Da skylder vi gjerne på at tiden ikke strekker til.

Da har du to valg:

  1. Jobbe deg ihjel, bli utbrent og sette både helse, familie og ekteskap overstyr.
  2. Jobbe på en smartere måte som gjør at du får mer gjort selv om du jobber mindre!

Jeg har selv gjort begge disse valgene, men jeg holdt fast ved det siste alternativet. Jeg fant en annen måte å jobbe på, en som frigjorde tid til de tingene som var viktigst for å nå de målene jeg har satt meg. Med andre ord gjelder det å sortere og prioritere.

Det dreier seg om enkle håndgrep. Nye og bedre arbeidsverktøy. Forenkle oppgaver. Prioritere og forkaste etter spesielle modeller. For mange år siden lærte jeg en suksessformel av en tidligere kollega, Hans Svedberg, mannen bak Time Boss.

T x A x S = R.

Ta en titt på mitt foredrag på TEDx så får du svaret på formelen pluss en rekke andre tips. Tar du kontakt med meg kan vi avtale et inspirerende foredrag eller en lærerik workshop i din bedrift. Du vil garantert oppnå positive resultater.

%d bloggere like this: